Karppi

Karppi on maukaslihainen särkikala. Se on suosittu Keski-Euroopassa, missä karppi kuuluu myös jouluruokiin. Kalan maku muistuttaa hieman lahnaa.

Karpin seuraan käyvät etenkin vivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinit, joiden raikas aromikkuus sopii maukkaan kalan seuraan.

Oluista käyvät etenkin vaaleat, raikkaat ja sopivan kevyet lager ja pils.

Karppi tarjotaan usein keitettynä, jolloin seurana saattaa olla voi-valkoviinikastike. Tällöin juomaksi sopii esimerkiksi vivahteikas ja ryhdikäs riesling tai saman makutyypin chardonnay. Viinin hapot raikastavat annoksen voisuutta.

Punaviinikastikkeessa tarjotun karpin kanssa toimii kevyt punaviini. Valitse marjaisa ja raikas punaviini esimerkiksi Ranskan Alsacesta tai Saksasta. Samoin beaujolais on harkitsemisen arvoinen vaihtoehto. Viini kannattaa tarjota hieman viilennettynä.

Vivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinitLageritPilsnerit