Yhdistä ja onnistu

Miekkakala

Miekkakala on kookas, hieman tonnikalaa muistuttava kala. Sen liha on hyvin maukasta mutta tonnikalaa vaaleampaa. Miekkakalaa syödään paljon Välimeren alueella. Kala valmistetaan usein pihveinä, jotka paistetaan tai grillataan.

Miekkakalan runsas maku vaatii valkoviiniltä täyteläisyyttä. Valitse joko vivahteikas ja ryhdikäs -makutyypin raikkaan aromikas viini tai runsas ja paahteinen -makutyypin tammikypsytyksen pyöristämä viini.

Valitse vaikka italialainen vivahteikas ja ryhdikäs valkoviini tai chileläinen runsas ja paahteinen valkoviini.

Miekkakalan kanssa sopii myös punaviini, jos se on melko kevyt ja tarjotaan viilennettynä. Ota kalan seuraksi siis halutessasi marjaisa ja raikas punaviini esimerkiksi välimerelliseen henkeen Italiasta. Punaviini on paikallaan erityisesti silloin, kun miekkakala on saanut runsasta grillin aromia.

Olutlasiin käy esimerkiksi pils tai keskitäyteläinen ale. Ne ovat tarpeeksi luonteikkaita maukkaan kalan seuraan.

Vivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinitRunsaat ja paahteiset valkoviinitMarjaisat ja raikkaat punaviinitPilsneritAlet