Yhdistä ja onnistu

Silli ja silakka

Silli ja silakka ovat Suomessa perinteisiä kaloja, jotka syödään usein mausteliemessä marinoituina. Olut on yleensä niiden luontevin juomakumppani.

Silli- ja silakkaruoat maistuvat vaalean, raikkaan ja melko kevyen oluen eli esimerkiksi lagerin tai pilsin kanssa.

Turvallisimmat viinivalinnat ovat hedelmäisiä ja raikkaita. Valitse siis esimerkiksi pirteä ja hedelmäinen valkoviini. Etikan kanssa yhdistelmä toimii parhaiten, kun viinissä on hieman jäännössokeria. Puolikuiva riesling on siksi erinomainen valinta.

Sillin ja silakan seuraan sopivia juomia käsitellään tarkemmin noutopöytä-luvussa.

Katso juomaehdotukset silakkaruoille.

Katso juomaehdotukset silliruoille.

LageritPilsneritPirteät ja hedelmäiset valkoviinit