Yhdistä ja onnistu

Kalat, vähä- ja keskirasvaiset

Kalalajit voidaan luokitella monella tavalla. Rasvapitoisuus on yksi luokittelutapa. Se sopii ruokaloihin, sillä rasvan määrä vaikuttaa kalan maun voimakkuuteen ja edelleen ruoan ja juoman yhdistämiseen.

Vähä- ja keskirasvaiset kalat ovat maultaan suhteellisen mietoja. Juomat saavat olla siksi melko kevyitä ja raikkaita.

Viineistä vähä- ja keskirasvaisille kaloille käyvät etenkin pirteä ja hedelmäinen- sekä vivahteikas ja ryhdikäs -makutyyppien valkoviinit.

Oluista käyvät etenkin vaaleat oluttyypit lager ja pils.  Samoin vehnäolut on yleensä toimiva vaihtoehto.

Ruoan valmistustapa ja lisukkeet vaikuttavat kalaruokien makuun olennaisesti. Mitä voimakkaamman makuinen kokonaisuus on, sitä täyteläisemmän juoman sen seuraan voi valita.

Pirteät ja hedelmäiset valkoviinitVivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinitLageritPilsneritVehnäoluet