Yhdistä ja onnistu

Kampela

Kampelat ovat valkolihaisia ja hienonmakuisia merikaloja. Niistä arvostetuimmat ovat meriantura eli kielikampela ja piikkikampela.

Kampela käy hyvin voissa paistettavaksi. Viiniksi sopivat tällöin etenkin vivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinit, joiden hapokkuus tasapainottaa voin rasvaisuutta. Valitse esimerkiksi makutyypin sauvignon blanc tai chardonnay. Niissä on kampelaruokien seuraan sopivaa raikasta aromikkuutta.

Ranskalaisittain paistamalla valmistetun merianturan klassikkokumppaneihin kuuluvat esimerkiksi Bourgognen chardonnayviinit.

Savustetun tai grillatun kampelan kanssa voit harkita myös esimerkiksi Riesling-lajikkeen viinejä, joiden tyypillinen mineraalinen aromikkuus ja hapokkuus taittaa hyvin savun tai paahtopinnan aromia.

Olutvalinta voi kohdistua esimerkiksi lageriinpilsiin tai vehnäolueen. Ne ovat vaalealihaiselle kampelalle sopivasti raikkaita ja suhteellisen kevyitä.

Vivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinitLageritPilsneritVehnäoluet