Yhdistä ja onnistu

Merikrotti

Merikrotti on levinnyt laajalle. Sitä pyydetään Norjan ja Ruotsin vesiltä aina Afrikan eteläkärjen tuntumaan saakka. Kalan ulkonäkö on ruma, joten se myydään usein fileinä. Liha on valkoista, kiinteää ja varsin voimakkaan makuista.

Merikrotin runsaaseen makuun sopivat etenkin vivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinit, joissa on sen seuraan tarpeeksi aromikkuutta sekä raikastavaa hapokkuutta. Valitse esimerkiksi makutyypin chardonnay.

Voissa paistettu merikrotti on niin täyteläisen makuista, että sen seuraan käyvät myös tammikypsytyksen pyöristämät runsaat ja paahteiset valkoviinit

Olueksi käyvät etenkin kalan raikkaaksi pariksi sopivat vaaleat lager ja pils.

Etelä-Ranskan Languedoc-Roussillonissa merikrottia käytetään runsaasti. Se saatetaan valmistaa esimerkiksi paistettuina ja uunissa kypsytettyinä fileinä, jotka tarjotaan sitruuna-voikastikkeen ja paistettujen tattiviipaleiden kanssa. Lasiin sopii alueelle tyypillisesti Languedoc-Roussillonin pirteä ja hedelmäinen valkoviini, mutta voit valita myös jopa punaviinin, esimerkiksi keskitäyteläisen côtes-du-rhônen.

Vivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinitRunsaat ja paahteiset valkoviinitLageritPilsnerit