Yhdistä ja onnistu

Hapankaali

Hapankaali on perinteinen ruoka Euroopan saksankielisillä alueilla. Se tarjotaan usein porsaanlihan ja makkaroiden kanssa.

Hapankaaliruokien makuun sopivat ennen kaikkea vivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinit, joiden maku taittaa niin kaalin happamuuden kuin makkaroiden rasvaisuuden.

Oluista käyvät etenkin lager-, pils- ja vehnäoluet, jotka ovat vastaavalla tavalla ruoan raikkaita pareja.

Ranskan Alsacessa paikallinen choucroute eli hapankaali nautitaan Alsacen rieslingviinin kanssa. Myös Saksassa lasissa on usein saksalainen puolikuiva tai kuiva riesling. Rieslingissä on annokseen sopivaa raikasta ryhtiä ja aromikkuutta. 

Jos hapankaali on haudutettu punaviinissä, myös lasiin sopii punaviini. Sen kannattaa kuitenkin olla melko kevyt ja hapokas, joten valitse marjaisa ja raikas punaviini. Esimerkiksi Alsacen pinot noir tai saksalainen punaviini sopii tyyliin.

Vivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinitLageritPilsneritVehnäoluet