Yhdistä ja onnistu

Kesäkurpitsa

Kesäkurpitsa tarjotaan usein tomaattikastikkeessa tai täytettynä. Etenkin Ranskassa ja Italiassa syödään myös kasvin kukkia, jotka valmistetaan friteeraamalla.

Kesäkurpitsaruoille kannattaa valita raikas ja melko kevyt viini, jossa on kasvisten makuun sopivaa hedelmäisyyttä. Liikaa täyteläisyyttä kannattaa välttää, jotta juoma ei jyrää ruoan makua.

Ota vaikka pirteä ja hedelmäinen -makutyypin valkoviini, joka on tehty esimerkiksi Chardonnay- tai Pinot Grigio -rypäleistä. Myös kuiva roseeviini käy, samoin pehmeä ja hedelmäinen punaviini esimerkiksi Italiasta.

Friteeratuille kurpitsankukille voit valita italialaiseen tyyliin myös esimerkiksi soaven tai viinin, joka on tehty vaikka Arneis- , Fiano-Grechetto- tai Vermentino-lajikkeesta. Niissä on usein kukkien makuun sopivaa kevyttä yrttisyyttä.

Oluista voit valita esimerkiksi vaalean ja vastaavan kevyehkön lagerin tai pilsin.

Pirteät ja hedelmäiset valkoviinitPehmeät ja hedelmäiset punaviinitLageritPilsnerit