Yhdistä ja onnistu

Kukkakaali

Kukkakaalin persoonallinen maku ei ole viinin paras ystävä, mutta juustolla kuorruttaminen tai paahtaminen auttaa asiaa. Monessa tapauksessa olut on turvallisin valinta.

Keitetyn, juustokastikkeella kuorrutetun kukkakaalin seuraksi voit valita esimerkiksi kuivan tai puolikuivan rieslingin, jonka aromaattisuus ja rasvaa leikkaava hapokkuus edistävät yhdistelmän toimivuutta. Samasta syystä voit kokeilla myös vaikka Alsacen valkoviinejä, muitakin kuin rieslingejä.

Parmesaanilla kuorrutetulle kukkakaalille sopii myös marjaisa ja raikas punaviini esimerkiksi Italiasta. Se ei ole parina liian täyteläinen, ja viinissä on ruoan seuraan sopivaa hedelmäisyyttä ja hapokkuutta.

Olueksi voit valita esimerkiksi ryhdikkään, raikastavan pilsin tai aromikkaan alen.

Vivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinitMarjaisat ja raikkaat punaviinitPilsneritAlet