Yhdistä ja onnistu

Waldorfinsalaatti

Waldorfinsalaatti on klassikko, joka kehitettiin New Yorkin Waldorf Astoria -hotellissa vuonna 1893. Siihen tulee omenaa, lehtiselleriä, pähkinöitä, salaattia ja majoneesipohjaista kastiketta. Juoman kannattaa olla raikas ja melko kevyt.

Waldorfinsalaatti tarjotaan usein buffetpöydässä tai lisukkeena, mutta se sopii myös alkuruoaksi sellaisenaan.

Viiniksi käy vivahteikas ja ryhdikäs valkoviini, joka taittaa niin ruoan happamia elementtejä kuin majoneesin rasvaisuutta. Valitse esimerkiksi vivahteikas ja ryhdikäs sauvignon blanc. Samoin kuiva roseeviini ja kuiva kuohuviini ovat salaatin toimivia, raikastavia kumppaneita.

Oluista maistuvat etenkin lager ja pils, jotka nekin ovat waldorfinsalaatin kevyen raikkaita pareja.

Vivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinitLageritPilsnerit