Yhdistä ja onnistu

Rapukeitto

Rapukeiton liemi on yleensä voimakkaasti ravunmakuinen, minkä lisäksi keiton täyteläisyyttä lisää kerma. Juomavalinta voi siksi olla aromikas.

Kermaisen rapukeiton pariksi kannattaa valita vivahteikas ja ryhdikäs valkoviini. Sen hapokkuus raikastaa kokonaisuutta ja makutyypin viineissä on runsaan keiton seuraan riittävää aromikkuutta. Valitse esimerkiksi makutyypin riesling vaikka Alsacesta, Saksasta tai Australiasta.

Kun keitto tarjotaan alkuruokana, voit tarjota klassisesti myös kuivaa sherryä.

Olutlasiin käy esimerkiksi vaalea vehnäolut, jonka pyöreä maku viihtyy kermaisen keiton parina.

Katkarapukeitto viihtyy samojen juomien seurassa.

 Vivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinitVehnäoluet