Yhdistä ja onnistu

Lammas

Maukkaan lampaanlihan voi valmistaa monella tavalla. Runsaanmakuiselle lihalle kannattaa valita vastaavan täyteläisiä juomia. Karitsanliha on aavistuksen lammasta miedomman makuista, mutta juomavalinnat voivat olla samanlaisia. 

Etenkin paistettu tai grillattu lampaanliha on melko voimakkaan makuista, joten sen seuraan voi valita rotevan ja voimakkaan punaviinin.

Myös vivahteikas ja kehittynyt- sekä mehevä ja hilloinen -makutyyppien pehmeämmät viinit toimivat usein. Ne ovat paikallaan esimerkiksi pehmeän aromikkaiksi haudutettujen lammasruokien parina.

Myös lammasoluet voivat olla täyteläisiä. Valitse lampaan seuraan esimerkiksi tumma lager, vahva lager tai ale, esimerkiksi india pale ale.

Rotevat ja voimakkaat punaviinitVivahteikkaat ja kehittyneet punaviinitMehevät ja hilloiset punaviinitTummat lageritVahvat lageritAlet