Yhdistä ja onnistu

Lampaanpaisti

Lampaan tai karitsan paisti, satula ja kruunu valmistetaan usein uunissa paahtamalla, kenties yrteillä ja valkosipulilla maustettuna. Herkullinen maku on melko voimakas, joten myös juoma voi olla maukas ja täyteläinen.

Lammaspaistin täyteläiseksi pariksi sopii roteva ja voimakas punaviini, joka on tehty esimerkiksi Cabernet Sauvignon-Shiraz- tai Syrah-lajikkeesta.

Valitse makutyypin punaviini vaikka Australiasta tai Argentiinasta

Jos haluat, voit harkita varsinkin lammasta miedommalle karitsanpaistille myös kevyempiä punaviinejä. Valitse viini esimerkiksi makutyypeistä vivahteikas ja kehittynyt tai mehevä ja hilloinen.

Perinteisiä lammaspaistin punaviinejä tulee esimerkiksi Ranskan Bordeaux'sta ja Rhônesta sekä Espanjan Riojasta ja Ribera del Duerosta. Myös vaikka täyteläiset portugalilaiset ja toscanalaiset sopivat hyvin.  

Olutlasiin sopivat vastaavan täyteläiset juomat eli esimerkiksi tumma lagervahva lager ja ale.

Rotevat ja voimakkaat punaviinitVivahteikkaat ja kehittyneet punaviinitMehevät ja hilloiset punaviinitTummat lageritAlet