Yhdistä ja onnistu

Kalkkuna

Alkujaan Meksikosta tulevan kalkkunan liha on vaaleaa, vähärasvaista ja maultaan mietoa. Myös juomat voivat olla maultaan suhteellisen kevyitä.

Punaviineistä kalkkunan seuraan sopivat suhteellisen kevyet makutyypit marjaisa ja raikas sekä pehmeä ja hedelmäinen.

Pinot noir on klassinen valinta. Samoin esimerkiksi keskitäyteläinen rhônelainen punaviini tai keskitäyteläinen Veneton alueen punaviini käy hyvin, jos haluat lasiin aavistuksen täyteläisempää viiniä.

Valkoviineistä käyvät esimerkiksi vivahteikkaat ja ryhdikkäät, joiden aromikkuus ja hapokkuus edesauttavat yhdistelmää. Jos kalkkuna on paahdettu, lasiin sopii vastaava runsas ja paahteinen valkoviini.

Olueksi sopii melko kevyt vaalea olut, esimerkiksi pils tai lager.

Marjaisat ja raikkaat punaviinitPehmeät ja hedelmäiset punaviinitVivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinitRunsaat ja paahteiset valkoviinitPilsneritLagerit