Yhdistä ja onnistu

Burgundinpata

Burgundinpata (boeuf bourgoignon) on yksi Bourgognen maakunnan perinneruoista. Se haudutetaan yleensä naudan paistista, joka saa seurakseen helmisipuleita, herkkusieniä ja pekonia. Padan liemenä on punaviiniä ja lihalientä.

Perinteinen burgundipata ei ole ylettömän täyteläinen ruoka. Sen juomana pärjää siksi suhteellisen kevyt marjaisa ja raikas punaviini, jonka hapokkuus keventää kokonaisuutta. Pinot Noir -lajikkeen viinit ovat klassinen valita, etenkin Bourgognesta tulevat. Voit valita myös esimerkiksi Chilen tai Uuden-Seelannin pinot noirin.

Halutessasi voit valita pitkään punaviinin kanssa hautuneelle padalle myös vivahteikas ja kehittynyt -makutyypin punaviinin. Voit poimia viinin Ranskasta, mutta myös esimerkiksi Espanjasta ja Italiasta tulee toimivia vaihtoehtoja.

Olueksi sopii melko täyteläinen ja aromikas olut eli esimerkiksi tumma lagerale tai stout ja porter.

Marjaisat ja raikkaat punaviinitVivahteikkaat ja kehittyneet punaviinitTummat lageritAlet