Yhdistä ja onnistu

Hevonen

Hevosen lihaa on Suomessa saatavilla, mutta sitä syödään kuitenkin melko vähän. Liha on tummaa, maukasta ja vähärasvaista. Hevosenlihalle sopivat samanlaiset täyteläiset juomat kuin vastaaville naudanliharuoille.

Jos hevosenliha jätetään sisältä punaiseksi, sen pariksi voi valita ryhdikkään viinin. Etenkin roteva ja voimakas -makutyypin punaviinit toimivat hyvin. Lihan raa'at proteiinit tasapainottavat viinin kovia tanniineja.

Myös vivahteikas ja kehittynyt- sekä mehevä ja hilloinen -makutyyppien viinit ovat usein toimivia vaihtoehtoja. Ne ovat hieman kevyempiä ja pehmeämpiä, joten ne sopivat etenkin silloin, kun liha on haudutettu tai paahdettu kypsäksi asti.

Myös oluet voivat olla täyteläisiä. Valitse siis esimerkiksi tumma lagervahva lager tai ale, esimerkiksi india pale ale.

Rotevat ja voimakkaat punaviinitVivahteikkaat ja kehittyneet punaviinitMehevät ja hilloiset punaviinitTummat lageritVahvat lageritAlet