Yhdistä ja onnistu

Paahtofilee

Paahtofilee on juhlava ison seurueen pääruoka. Häränfileeseen otetaan ensin väri kuumalla pannulla, minkä jälkeen lihaa kypsennetään kokonaisena uunissa. Tummaa paistopintaa on vähemmän kuin pihveissä, joten viini voi olla aavistuksen kevyempi.

Valitse paahtofileelle punaviini esimerkiksi makutyypeistä roteva ja voimakas tai vivahteikas ja kehittynyt. Viini saa olla täyteläinen, mutta sen ei välttämättä tarvitse olla aivan yhtä voimakas kuin naudanlihapihvien kanssa.

Klassisen ruoan viini voi olla eurooppalainen klassikko, joka tulee vaikka Italian ToscanastaEspanjan Riojasta tai Ranskan Bordeaux'sta tai Rhônesta.

Myös olueksi kannattaa valita runsas ja aromikas juoma. Voit harkita esimerkiksi tummaa lageriavahvaa lageria tai alea

Katso myös naudanlihapihveille sopivat juomat.

Rotevat ja voimakkaat punaviinitVivahteikkaat ja kehittyneet punaviinitTummat lageritVahvat lageritAlet