Yhdistä ja onnistu

Paahtopaisti

Naudan paahtopaisti valmistetaan uunissa paahtamalla, ja se jätetään yleensä sisältä punaiseksi. Lämpimänä tarjottavalle paistille sopivat täyteläisemmät juomat kuin kylmälle. Juomat saavat olla kuitenkin kautta linjan aavistuksen kevyempiä kuin esimerkiksi pihveille valittavat.

Paahtopaistille sopivat esimerkiksi vivahteikkaat ja kehittyneet sekä mehevät ja hilloiset punaviinit.

Valitse vaikka makutyyppien viini, johon on käytetty Cabernet Sauvignon-, Malbec- tai Syrah-lajikkeita. Voit valita myös makutyyppien viinin esimerkiksi Ranskan Bordeaux'sta tai Italian Toscanasta tai Piemontesta.

Jos paisti tarjotaan kylmänä, sille sopii myös kevyempi marjaisa ja raikas punaviini, esimerkiksi pinot noir. Voit hyvin harkita myös vivahteikasta ja ryhdikästä valkoviiniä, jonka hapokas aromikkuus kantaa kylmän paistin seurassa.  

Paahtopaistin oluiksi käyvät esimerkiksi tumma lagervahva lager ja ale. Niissä on paistin seuraan riittävää runsasta aromikkuutta.

Vivahteikkaat ja kehittyneet punaviinitMehevät ja hilloiset punaviinitMarjaisat ja raikkaat punaviinitVivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinitTummat lageritAlet