Yhdistä ja onnistu

Jambalaya

Jambalaya on riisiruoka, joka tulee New Orleansin kreolikeittiöstä. Siihen on käytetty yleensä pekonia, kinkkua, makkaraa, kasviksia ja katkarapuja. Mausteena on chiliä, joten maku on melko tulinen. Brasilialaiseen jambalayaan käytetään usein kanaa.

Jambalayan makuun sopii parhaiten vaalea lagerolut, joka on chilin ja muiden mausteiden raikastava vastapari. 

Mausteisen ruoan viinin kannattaa olla hedelmäinen ja melko kevyt. Jambalayan viiniksi käyvät siksi esimerkiksi pirteät ja hedelmäiset valkoviinit, valitse vaikka makutyypin chardonnay. Myös keskitäyteläisiä mehevä ja hilloinen -makutyypin punaviinejä voi harkita, sillä niissä on mausteiden seuraan sopivaa kypsää hedelmäisyyttä ja suhteellista pehmeyttä. Valitse esimerkiksi Merlot-lajikkeen viini.

LageritPirteät ja hedelmäiset valkoviinitMehevät ja hilloiset punaviinit