Yhdistä ja onnistu

Paella ja fideuà

Paella on Espanjan Andalusiasta kotoisin oleva riisiruoka, joka on tavallaan paikallinen versio pyttipannusta. Siihen tulee yleensä kanaa, paprikaa, tomaattia ja äyriäisiä. Fideuà on samankaltainen katalonialainen ruoka, johon käytetään simpukoita, äyriäisiä sekä riisin sijaan spagettia.

Paellan kyytipojaksi käy erinomaisesti kuiva roseeviini, jonka raikkaus ja hedelmäisyys sopii ruokalajin makujen seuraan.

Voit valita myös esimerkiksi espanjalaisen vivahteikkaan ja ryhdikkään valkoviinin, jossa on runsaan ruoan seuraan riittävää aromikuutta.

Oluista lagerolut on mainio, raikas vaihtoehto.

Fideuàn juomaksi sopii niin ikään vaalea, kevyt lager tai raikas valkoviini esimerkiksi Kataloniasta.

Vivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinitLagerit