Yhdistä ja onnistu

Polenta

Polenta on pohjoisitalialainen maissipuuro, joka voidaan valmistaa myös tattarista tai molempien sekoituksesta. Usein se saa lisämakua viinistä, yrteistä ja juustosta.

Puuromainen polenta tarjotaan pääruoan lisukkeena. Ruokalajin pääraaka-aine saa silloin määrätä juomavalinnan.

Polentan voi myös keittää kiinteäksi, jolloin se jähmettyy viiletessään levyksi. Levystä leikattuja viipaleita voi paistaa pannulla tai gratinoida uunissa. Ruoka sopii mainiosti alkupalaksi esimerkiksi kasvisten kanssa.

Alkupalapolentan pariksi käy raikas, kuiva ja melko kevyt juoma. Tarjoa esimerkiksi pirteää ja hedelmäistä valkoviiniä kuten makutyypin italialaista chardonnayta. Myös lagerolut sopii hyvin.

Pirteät ja hedelmäiset valkoviinitLagerit