Yhdistä ja onnistu

Tarte flambée, flammeküche

Tarte flambée on alkujaan Ranskan Alsacesta tuleva ohut piiras, joka paistetaan arinalla. Se päällystetään esimerkiksi pekonilla, kinkulla tai sienillä ja höysteenä on ranskankermaa sekä juustoa. Lasiin sopii raikas ja aromikas juoma.

Tarte flambée on suosittu myös Saksassa varsinkin Reinin alueella, missä se tunnetaan nimellä flammeküche.

Tarte flambéen seuraan sopii raikas, sopivan kevyt olut kuten lager tai vehnäolut.

Viineistä sopivat esimerkiksi vivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinit, joissa on ruokalajin seuraan sopivaa aromikkuutta ja raikkautta. Valitse viini tyyliin sopivasti esimerkiksi Alsacesta. Myös makutyypin rieslingviini muualtakin sopii hyvin.

LageritVehnäoluetVivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinit