Yhdistä ja onnistu

Vasikka ja porsas

Vasikanliha on vaaleaa, mureaa ja maukasta. Porsaanliha on niin ikään vaaleaa, joten sitä käytetään toisinaan reseptien vasikkaa korvaamassa. Vasikka ja porsas ovat maultaan miedompia kuin esimerkiksi aikuisen naudan liha. Siksi myös juomavalinnat voivat olla astetta kevyempiä.

Vasikan ja porsaan punaviineiksi käyvät etenkin makutyyppien marjaisa ja raikas sekä pehmeä ja hedelmäinen viinit. Niiden suhteellinen keveys ei jyrää lihan kevyehköä makua.

Myös mehevä ja hilloinen punaviini voi olla paikallaan silloin, kun ruoka on saanut runsaasti paistopinnan makua esimerkiksi grillistä.

Vasikka ja porsas sopivat myös runsaiden valkoviinien seuraan. Voit valita esimerkiksi vivahteikas ja ryhdikäs -makutyypin viinin, jonka hapokkuus raikastaa kokonaisuutta. Täyteläinen, tammikypsytyksen pyöristämä runsas ja paahteinen -makutyypin viini on toinen toimiva vaihtoehto. 

Varsinkin porsasruoat ovat usein perinteisiä olutruokia. Vasikan ja porsaan seuraan sopivat esimerkiksi kokonaisuutta raikastavat pils ja vehnäolut sekä niitä astetta tukevampi tumma lager. Grillatun possun kanssa toimii mainiosti myös ryhdikäs ja aromikas india pale ale.

Marjaisat ja raikkaat punaviinitPirteät ja hedelmäiset valkoviinitVivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinitRunsaat ja paahteiset valkoviinitPilsneritVehnäoluet