Yhdistä ja onnistu

Porsaankyljykset ja porsaspadat

Porsaankyljykset tarjotaan usein padassa haudutettuina. Niille ja muille possupadoille sopivat kevyemmät viinit kuin esimerkiksi naudanlihasta valmistetuille pataruoille. Kypsäksi hautuneen lihan viini saa olla myös melko pehmeä.

Porsaankyljysten viiniksi sopii suhteellisen kevyt punaviini, joten ota kyljyksille joko marjaisa ja raikas tai pehmeä ja hedelmäinen viini. Valitse esimerkiksi viini, johon on käytetty Grenache- tai Merlot-lajiketta.

Jos padassa on paljon runsautta antavia mausteita ja esimerkiksi tomaattia, lasiin sopii myös edellisiä runsaampi mehevä ja hilloinen punaviini. Ota esimerkiksi mehevä ja hilloinen malbec tai makutyypin zinfandel.

Olueksi sopivat esimerkiksi maukkaat vahva lager, tumma lager ja ale, joissa on muhevan possuruoan seuraan riittävää täyteläisyyttä.

Katso myös suositukset porsaanfileelle.

Marjaisat ja raikkaat punaviinitPehmeät ja hedelmäiset punaviinitMehevät ja hilloiset punaviinitVahvat lageritTummat lagerit