Yhdistä ja onnistu

Vasikanfilee

Vasikanfilee on juhlava raaka-aine, joka valmistetaan usein miedosti paahtamalla ja vain kevyesti maustamalla. Maultaan hienon mutta kevyen lihan seuraan kannattaa valita hienostunut ja suhteellisen kevyt juoma.

Vasikanfilee viihtyy yleensä mainiosti marjaisan ja raikkaan punaviinin, etenkin pinot noirin seurassa. Valitse viini esimerkiksi Uudesta-Seelannista tai Ranskan Bourgognesta.

Halutessasi voit valita myös Bourgognen vivahteikkaan ja kehittyneen punaviinin. Myös se on vasikanfileelle sopivan kevyt mutta hienostuneen vivahteikas pari. 

Myös Italian vivahteikkaat ja kehittyneet punaviinit toimivat yleensä hyvin. Valitse viini esimerkiksi Toscanasta.

Vasikanfileen oluena voit nauttia esimerkiksi pilsiä tai keskitäyteläistä alea. Niissä on riittävää aromikkuutta, mutta ne eivät kuitenkaan ole liian täyteläisiä vivahteikkaan ruoan seuraan.

Marjaisat ja raikkaat punaviinitVivahteikkaat ja kehittyneet punaviinitPilsneritAlet