Yhdistä ja onnistu

Vasikankyljykset ja -paisti

Vasikankyljykset sekä vasikanpaisti, -satula ja esimerkiksi vasikkakääryleet ovat maultaan miedompia kuin vastaavat naudanliharuoat. Siksi myös juomat voivat olla astetta kevyempiä.

Vasikkaruoat viihtyvät esimerkiksi marjaisien ja raikkaiden punaviinien kanssa. Etenkin Pinot Noir -lajikkeen viinit ovat klassinen valinta.

Myös astetta täyteläisemmät vivahteikkaat ja kehittyneet punaviinit sopivat yleensä hyvin. Valitse viini esimerkiksi Italian Toscanasta tai Piemontesta tai Ranskan Bordeaux'sta. Ne ovat paikallaan etenkin silloin, kun vasikanliha on saanut runsasta makua paahtopinnasta.

Voit harkita myös valkoviiniä, esimerkiksi täyteläistä runsas ja paahteinen -makutyypin viiniä.

Olueksi voit ottaa esimerkiksi raikkaan pilsin tai alen, jossa on vaalealle lihalle sopivaa aromikkuutta.

Marjaisat ja raikkaat punaviinitVivahteikkaat ja kehittyneet punaviinitRunsaat ja paahteiset valkoviinitPilsneritAlet