Yhdistä ja onnistu

Vasikanviillokki

Vasikanviillokki kuuluu ranskalaisen keittiön klassikoihin. Paikalliselta nimeltään ruokalaji on blanquette de veau.

Viillokin maku on varsin kevyt, joten voit valita sille joko kevyen punaviinin tai raikkaan valkoviinin. Punaviineistä käyvät etenkin marjaisat ja raikkaat, valkoviineistä vivahteikkaat ja ryhdikkäät.

Valitse punaviiniksi esimerkiksi Pinot Noir -lajikkeen viini vaikka Ranskasta. Valkoviiniksi sopii vaikka vivahteikas ja ryhdikäs Chardonnay-lajikkeen viini esimerkiksi Ranskan Bourgognesta.

Myös kuiva roseeviini toimii hyvin.

Olueksi voit valita vastaavan raikkaan ja suhteellisen kevyen juoman eli esimerkiksi lagerin tai vehnäoluen.

Marjaisat ja raikkaat punaviinitVivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinitLageritVehnäoluet