Yhdistä ja onnistu

Jänis, rusakko

Metsäjäniksen liha on tummaa, mureaa ja kuivahkoa, rusakon taas vaaleampaa ja pehmeämmän makuista. Molemmissa on kuitenkin melko voimakas riistan maku, joten juomat saavat olla suhteellisen täyteläisiä.

Jänisruokien viiniksi sopii mehevä ja hilloinen tai vivahteikas ja kehittynyt punaviini. Niissä on sopivaa täyteläisyyttä ja aromikkuutta.

Valitse vaikka makutyyppien viini, johon on käytetty runsasaromista Syrah-Shiraz-Malbec- tai Barbera-lajiketta. Alueista voit harkita esimerkiksi ToscanaaVenetoa ja Bordeaux'ta.

Jos jänis valmistetaan pataruokana, sen seuraan sopivat myös edellisiä kevyemmät Pinot Noir -lajikkeen viinit. Niiden aromikkuus ja hapokkuus kantaa hyvin jänispadan kanssa.

Olueksi sopivat esimerkiksi vastaavan runsaat tumma lagerale ja stout ja porter.

Mehevät ja hilloiset punaviinitVivahteikkaat ja kehittyneet punaviinitTummat lageritAletPorterit ja stoutit