Yhdistä ja onnistu

Villisika

Villisika on alun perin eurooppalainen mutta muuallekin levinnyt laji. Sen liha on tummaa, melko karkeasyistä ja riistaisen makuista. Koska maku on porsaanlihaa voimakkaampi, myös juomat voivat olla täyteläisempiä. Villisika valmistetaan yleensä kypsäksi, joten viini voi olla suhteellisen pehmeä.

Valitse villisian punaviiniksi mehevä ja hilloinen tai vivahteikas ja kehittynyt punaviini. Ne ovat sopivan aromikkaita ja täyteläisiä. Harkitsemisen arvoisia rypäleitä ovat esimerkiksi SyrahShirazCabernet Sauvignon ja Merlot.

Viinialueista voit miettiä esimerkiksi ToscanaaVenetoa ja Portugalia. Samoin Lounais-Ranskan punaviinit ja täyteläiset rhônelaiset ovat harkitsemisen arvoisia.

Jos valmistat villisian keittämällä, viini voi olla myös valkoinen. Etenkin tammikypsytyksen pyöristämä runsas ja paahteinen valkoviini toimii hyvin. 

Olueksi sopivat vastaavan runsaat juomat. Valitse esimerkiksi tumma lagerale vaikka Belgiasta tai stout ja porter.

Mehevät ja hilloiset punaviinitVivahteikkaat ja kehittyneet punaviinitTummat lageritAletPorterit ja stoutit