Yhdistä ja onnistu

Aivot

Aivoista valmistetut ruoat ovat Suomessa todella harvinaisia. Ne ovat kuitenkin monen mielestä herkullisia, ja etenkin lampaan ja vasikan aivoja arvostetaan maailmalla.

Vasikanaivoista valmistetaan Ranskassa klassikkoruokaa, jossa muhennokseen tulee punaviiniä, sipulia ja sieniä. Sen maukkaaseen seuraan sopii vivahteikas ja kehittynyt punaviini esimerkiksi Bordeaux'sta.

Myös runsas ja paahteinen valkoviini on toimiva vaihtoehto runsasmakuisen aivomuhennoksen kanssa. Kuiva roseeviini on raikkaampi valinta.

Meksikossa aivomuhennosta käytetään myös tacojen täytteenä. Silloin ja muutenkin ruoan seuraan sopii myös raikas lager esimerkiksi Meksikosta.

Vivahteikkaat ja kehittyneet punaviinitRunsaat ja paahteiset valkoviinitLagerit