Yhdistä ja onnistu

Kateenkorva

Kateenkorva on vasikasta tai nuoresta lampaasta saatava vaalea, melko mieto ja hienonmakuinen raaka-aine. Se on parhaimmillaan leivitettynä ja paistettuna tai friteerattuna. Lasiin sopii raikas ja melko kevyt juoma.

Paistetulle tai friteeratulle kateenkorvalle sopii vivahteikas ja ryhdikäs valkoviini, joka raikastaa ja tasapainottaa ruoan rasvaisuutta. Valitse esimerkiksi chardonnay, joka voi tulla vaikka Ranskan Bourgognesta. Myös vivahteikas ja ryhdikäs riesling on ruoan toimiva, raikas vastapari.

Arvostetun herkun kanssa voit nauttia myös samppanjaa, jossa on kateenkorvan seuraan sopivaa raikkautta ja aromikkuutta. 

Voit harkita myös kevyehköä marjaisaa ja raikasta punaviiniä, esimerkiksi pinot noiria tai beaujolais'ta.

Kateenkorvamuhennokselle sopii myös runsas valkoviini, jossa on hieman mausteisuutta. Valitse esimerkiksi Rhônen alueen valkoviini tai Alsacen pinot gris.

Oluista sopivat esimerkiksi vaaleat, raikkaat ja kevyehköt pilslager ja vehnäolut.

Vivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinitMarjaisat ja raikkaat punaviinitPilsneritLageritVehnäoluet