Yhdistä ja onnistu

Mahalaukku ja keuhkot

Mahalaukusta ja keuhkoista valmistetaan monissa maissa suosittuja perinneruokia, joita ei kuitenkaan juuri tapaa Suomessa. Keuhkot valmistetaan yleensä muhennokseksi, mahalaukku taas täytetään muilla sisäelimillä ja haudutetaan hitaasti kypsäksi.

Tarjoa mahalaukusta ja keuhkoista valmistettujen ruokien kanssa runsasmakuista olutta, esimerkiksi tummaa lageria tai alea vaikka Englannista tai Belgiasta.

Viiniksi sopii runsas mutta pehmeähkö punaviini. Valitse esimerkiksi mehevä ja hilloinen viini vaikka Rhônesta tai Lanquedoc-Roussillonista.

Myös valkoviini käy. Ota ruoan aromikkaaksi pariksi esimerkiksi vivahteikas ja ryhdikäs pinot gris tai gewürztraminer

Haggis on Skotlannin kansallisruoka. Se on sisäelimillä, sipulilla ja kaurajauhoilla täytetty lampaan mahalaukku, jonka maku muistuttaa hieman vorschmackia. Sille käyvät yllä mainitut juomat.

Tummat lageritAletMehevät ja hilloiset punaviinit