Yhdistä ja onnistu

Maksa

Vasikan ja lampaan maksat ovat miedon ja hienostuneen makuisia. Naudan maksan maku on voimakkaampi, ja sianmaksa on jo lievästi kitkerää. Viipaleina paistettu vasikanmaksa on erityisen herkullinen ruoka, joka on parhaimmillaan, kun sitä ei ole paistettu liian kypsäksi.

Maksan seuraan sopii hedelmäinen ja melko kevyt punaviini, jossa ei ole paljon kovantuntuisia tanniineja. Valitse siksi esimerkiksi marjaisa ja raikas punaviini. Ota vaikka pinot noirbeaujolais tai makutyypin italialainen tai rhônelainen viini.

Myös monet mehevät ja hilloiset punaviinit sopivat. Valitse esimerkiksi makutyypin viini Rhônesta, tai ota mehevä ja hilloinen merlot.

Jos haluat valkoviiniä, harkitse esimerkiksi vivahteikasta ja ryhdikästä pinot gris'tä tai rieslingiä. Niiden aromikkuus ja raikas hapokkuus pärjäävät maukkaan maksan parina. 

Myös olueksi sopii aromikas juoma. Valitse esimerkiksi pils, tumma lager tai ale, esimerkiksi india pale ale.

Maksalaatikko on perinneruoka, jonka kanssa sopii parhaiten olut, esimerkiksi maukas tumma lager.

Marjaisat ja raikkaat punaviinitMehevät ja hilloiset punaviinitVivahteikkaat ja kehittyneet punaviinitPilsneritTummat lagerit