Nytt

Dryckestips till grillat

I sommarvärmen är det glöd också i maten när grillsäsongen är på topp. På grillen tillagas allt från biffar och korv, kotletter och ribs, till kycklingklubbor, fisk, skaldjur och säsongens smakliga grönsaker.

Öppen eld ger maten en speciell rostad och aningen bränd arom, oavsett om man använder kol- eller gasgrill.

Kraftigare dryck till kraftigare mat

Om du lägger rött kött, som nöt, lamm eller starkt kryddat griskött på gallret, är rödvin med fyllig fruktighet rätt val. Lämpliga alternativ hittar du till exempel i hyllan för Argentina, Australien, Chile och USA.

Öl som passar perfekt till grillat kött är aromrik mörk lager eller moget fruktig strong ale.

RÖDVIN >
ÖL >

Lätt matchar lätt

Väljer du att grilla ljust kött, som gris eller kyckling, eller fisk passar det bäst till med lättare drycker. Rosévin och vitt vin är utmärkta alternativ.

Till kyckling och gris rekommenderas ett kraftigare vitt eller rosévin från Australien, Chile eller Frankrike.

Öl som matchar ljust grillat kött är lager och pils. Till fetare ribs kan du välja mjukt, humlerikt india pale ale.

Fräscha viner som blir bra till fisk kommer från till exempel Frankrike eller Nya Zeeland. Också till bland annat lax kan man dricka öl, exempelvis somrigt och fräscht veteöl.

VITVIN >
ROSÉVIN >