Nytt

Fräscha Sommarroséer

Rosé är det perfekta sommarvinet. Kyl det väl och packa ner det i picknickkorgen eller servera det till lätta sommarrätter av grönsaker, fisk eller kött. Den vackra rosa färgen på vinet sitter dessutom lika fint till sommarens trädgårdsfester och bufféer.

Rosévin framställs som regel inte genom att blanda rött och vitt vin, även om man kunde tycka att det vore den enklaste metoden.

Färgen i ett rosévin får man på två olika sätt. Antingen låter man druvskalen ligga och dra med musten efter pressning, eller så pressar man de blå druvorna varsamt för att få den färg man vill ha, för att sedan snabbt sortera bort skalen.

Sommarroséer

I början av maj tog vi in en bukett roséviner varav några är säsongvaror som finns I sortimentet bara under den här sommaren. Rosévinerna kommer från jordens alla horn och representerar olika stilar så det finns garanterat en rosé  för varje smak!

SÄSONGENS NYA ROSÉER >
ALLA ROSÉER >

Rosé är som klippt och skuret till sommarmat

Rosé är ett mellanting mellan ett friskt och fruktigt vitt vin och ett bastant rött vin. Det gör att rosé är ypperlig som måltidsdryck.

Rosévin kommer allra bäst till sin rätt som sällskapsvin eller till picknickmat. Matiga sallader och fiskrätter fungerar bra med rosé. En halvtorr rosé har en friskhet och fruktighet som också matchar kryddigheten i orientalisk mat.