Före festen

Alkoholfria alternativ på festen

Alkoholfria drycker av hög kvalitet kompletterar festserveringen.

Den som vill uppfylla alla gästers önskemål serverar alkoholfria alternativ på festen.  

Tänk på att även de som dricker alkoholhaltiga drycker kan uppskatta ett glas alkoholfri bål eller någon annan alkoholfri törstsläckare mellan varven.  

Bubblande välkomstskål

Den traditionella välkomstdrycken mousserande vin lättar upp stämningen och öppnar gästernas språklådor. Som alkoholfritt alternativ kan man servera en dryck som ser lika ut och smakar nästan lika som sin alkoholhaltiga släkting.

Pommac är ett traditionellt och säkert kort, men vuxna gäster uppskattar i allmänhet mer ”vuxen smak”. Dagens alkoholfria mousserande viner är både mångsidiga och välsmakande: Alkos breda sortiment bjuder på utmärkta alkoholfria bubblande drycker av hög kvalitet, också från Finland.    

De alkoholfria mousserande vinerna lämpar sig utmärkt i drinkar. Slå apelsin-, blodgrape- eller tranbärssaft i ett glas och fyll därefter upp med mousserande vin. På sommarens fester kan man med fördel använda jordgubbspuré som bas.

ALKOHOLFRIA MOUSSERANDE VINER >

Fräsch bål är en trevlig färgklick på festbordet

 Läskande alkoholfri bål lämpar sig utmärkt för festbordet. Bålen kan göras på bland annat saft och lemonad. Om man vill ha bubblor i bålen kan man använda mineral- eller sodavatten med neutral smak. Iskuber håller bålen sval och fräsch. En skvätt lime- eller citronsaft ger drycken en frisk och vuxen touch.   

Den som inte har eller vill använda en bålskål kan servera bålen på trendigt vis ur en glastillbringare. Varför inte duka upp flera bålalternativ? Ställ i ordning en snitsig och välsmakande alkoholfri dryckesbuffé med olika sorters bål samt vatten med exempelvis gurka, lime och citron!  

Bål som serveras ur en stor skål hålls sval och fräsch med stora, långsamt smältande isbitar. Varm och stånden bål faller ingen i smaken! Du får rejäla isbitar genom att frysa vatten eller saft i exempelvis frysaskar eller yoghurtburkar. Använd väl avkylda drycker när du blandar bålen.

Öl eller vin till maten – kom ihåg de alkoholfria alternativen

Bål är i allmänhet för söt som måltidsdryck. Is- och mineralvatten fungerar utmärkt, men många föredrar att dricka öl eller vin till maten.

De alkoholfria vinerna har utvecklats i rasande fart och i dag omfattar Alkos sortiment flera alkoholfria alternativ av mycket hög kvalitet. Eftersom vinerna inte innehåller alkohol har smaken i allmänhet balanserats upp med socker. På grund av sötman bör de alkoholfria vinerna, även de röda, serveras väl avkylda.

De alkoholfria ölen har också utvecklats under åren. Varför inte duka fram olika sorters alkoholfritt öl och låta gästerna välja sina egna favoriter?

Vänligen observera att vissa drycker som klassificeras som alkoholfria innehåller små mängder alkohol. Den exakta alkoholhalten kan kontrolleras på dryckernas varukort på Alkos webbsidor.

RÖDVIN >

VITT VIN >

ÖL >   

ALLA ALKOHOLFRIA DRYCKER >

Text: Lasse Pakarinen
Foto: iStock