Fest

Tips för bålblandaren

Bål är en enkel och praktisk festdryck. Den är lätt att blanda även till ett större sällskap och gästerna får själva ta för sig av den.

Dessutom bör det alltid finnas ett alkoholfritt alternativ som till exempel kan bestå av juice, läskedrycker och aromsirap.

Kyl alla drycker väl i god tid innan du börjar blanda bålen. Häll kolsyrade drycker såsom mousserande vin, cider och läsk i bålen först strax före serveringen.

Kyl bålen med ett stort isblock som smälter långsammare än isbitar. Frys ner isblocket till exempel i en frysask eller i en dekorativ kakform om du vill att det se festligare ut. Du kan låta bär, blommor eller blad frysa med i isblocket.

Dekorera bålen på lämpligt sätt som också passar stilen på festen. Du kan till exempel använda bär, frukt, blommor eller blad som dekoration.

Servera till exempel snittar, drinkpinnar, nötter och oliver som tilltugg till bålen.