Tre somriga cocktails

Sätt färg på sommaren! Det är överraskande lätt att blanda cocktails – i synnerhet med hjälp av barmästarens anvisningar.

När man blandar ihop olika ingredienser till en stilig dryck blir resultatet en läcker cocktail.

Idag uppskattar vi rena och distinkta smaker – äkta råvaror, till exempel färska bär och frukter, ger rediga aromer. Den här trenden minskar användningen av blendern, eftersom man ofta kör burkfrukt i en blender.

Ambitiösa barmästare tillreder också sin egen smaksatt sirap. Om det sedan är frågan om en omskakad, blandad, uppbyggd eller separerad dryck är det nu äkta smaker som gäller.

Sommartid är bär och andra färska ingredienser viktiga komponenter i cocktaildryckerna. Kuopiobon Mikko Kemppainen har tillrett färgglada sommardrycker av färska ingredienser till glädje för Etikettens läsare. Kemppainen har tävlat framgångsrikt i barmästarnas FM-tävlingar och har även jobbat vid Nobelfestligheterna i Sverige.

Text: Lena Björklund
Foto: Thinkstock