Förrätt

Servera bruschetta till glögg

Enkelt och okomplicerat. Det är honnörsorden när vi bjuder vännerna på glöggfest i advent. Prova att servera rustik bruschetta som tilltugg till varm glögg. Ställ fram olika salta råvaror och låt varje gäst komponera sin egen favorit!

Basen till bruschetta

  • lantbröd
  • viltlöksklyftor
  • svartpeppar från kvarn
  • rucola

Alternativa pålägg:

  • grön eller röd pesto eller färdig tomatpastasås
  • jätteräkor, parmesan och getost
  • färdig kycklingbröstfilé, parmesan och roquefortost
  • jordärtskocka, kalamataoliver, parmesan eller mozzarella och pinjenötter

Tillredning:

  1. Värm upp ugnen till 225 grader. Skiva brödet. Gnid in vitlök på brödskivorna.
  2. Klicka ut några teskedar pesto eller en matsked pastasås. Toppa med önskat pålägg.
  3. Gratinera på övre falsen i ugnen i cirka fem minuter eller tills osten har smält och bruschettorna är genomvarma. Avsluta med några varv med svartpepparkvarnen. Garnera med rucola.

Förslag till drycker:

Ett bärigt och friskt rött vin, ett fräscht och maltrikt lageröl.

Text: Sanna Kekäläinen
Bild: Laura Riihelä
Förslag till drycker: Alko