Varmrätt

Läckert till påskmiddagen – merlotlamm

Vinmarinerad lammstek lämpar sig perfekt till påskbordet. Lamm är lätt att tillaga, men kräver lite förberedelser.

Man kan tillreda marinerad lammstek lika gärna i grill eller ugn. På vintern när steken blir färdig i ugnen är det bra att använda en stektermometer till hjälp, så att köttet inte blir för torrt.

Sommartid är merlotlamm grillfantastens bravurnummer. Då lönar det sig att be kötthandlaren förbehandla köttet så  att det utgör en benfri platta. Grilla köttet först i het grill tills det  fått fin färg, varefter du kan grillas färdig i svag värme.

Teksti Anu Piippo
Resepti ja kuvausjärjestelyt Sanna Kekäläinen
Kuva Laura Riihelä
Juomasuositukset Taina Vilkuna, Alko
Lasit ja karahvi Alko, muu kuvausrekvisiitta Stockmann

Läs här hurdan dryck det lönar sig att välja till lamm.