Varmrätt

Surf & turf-pyttipanna från Louisiana

Den louisianska surf & turf-pyttipannan är en kombination av rostad färskpotatis, råkorv och kräftor.

Här får du ett modigt serveringstips: häll kräftorna på ett väl rengjort bord och slå över kokta eller stekta potatisar och kryddstark korv. I Louisiana är man inte så fin i kanten.

Välj gärna t.ex. en amerikansk ale med stor humlebeska som matdryck. Den amerikanska humlen ger ölen citrustoner och fruktiga och blommiga aromer, som rimmar utmärkt med en pyttipanna som mixar ihop skaldjur med kryddad korv.

Bland vinerna lämpar sig antingen ett mjukt och fruktigt rödvin eller ett friskt och fruktigt vitvin från Kalifornien.

Pyttipannan är full av smak i sig själv, men om du önskar mer fuktighet, kan du servera rätten med vitlökskryddad majonnäs.

Text Sanna Kekäläinen
Dryckesförslag Taina Vilkuna
Foto Reetta Pasanen