Visste du detta?

Mat och vin alltsedan 1965

Alkos kundtidning fyller 50 år. Det första numret av Etikettens föregångare, Vinposten, utkom 1965.

I sommarnumret, som bland annat innehöll tips på tillredning av fiskrätter, konstaterades att vin lämpar sig för ”det moderna hemmets fester”.

Artiklarna handlade redan för 50 år sedan om säsongens smaker. Huvudkonferenciern vid Finlands Television Teija Sopanen berättade om sina erfarenheter om kräftor så här: ”Jag för min del äter kräftor t.o.m. med mjölk, och om det riktigt vill sig även till lunch.”

Sopanen berättade för Vinposten att det var hennes far som lärt henne att tycka om kräftor.
”Jag har blivit van att äta kräftor från det jag var tre år, då var jag så liten att jag var tvungen att sitta på Beethovens samlade verk för att nå upp till bordet.”

Redan från första numret utkom Vinposten både på svenska och på finska (Viiniposti). Snart byttes namnet till Etiketten:  det nya namnet har tidningen haft redan i fyrtio år, från och med hösten 1976.

Första numret av Vinposten är fylld med charmfull stämning och autentiska smaker. Därför vill vi nu spara det nostalgiska numret på vår webbsida etiketten.fi så att alla kan bekanta sig med hur kundtidningen såg ut när allt började. Du kan läsa Vinpostens första nummer genom att ladda ner filen nedan.

Etikettens redaktion önskar alla läsare trevliga stunder med både de nya och de lite äldre numren av Etiketten!

Ladda ner