mocktail

Mocktail #2: Birch Named Hugo

Bartender Markus Sillanpää i Åbo fick i uppdrag av Alko att ta fram en cocktail som skulle passa bra att dricka på klipporna efter ett lyckat fiskafänge.

Markus skred till verket och gjorde en alkoholfri version av Hugo som är en riktig cocktailklassiker. Den har smak av fläderblomma, lime, mynta och björklöv.

Birch Named Hugo

4 cl fläderblomssirap
2–3 cl limejuice
färsk mynta
björklöv
12 cl alkoholfritt mousserande vin
6 cl vichyvatten
is

Till garnering
myntablad och små kvistar av björk

Markus Sillanpää

Tillredning

  1. Häll sirap och limejuice i ett stort vinglas.

  2. Tillsätt färsk mynta och ett par björklöv. Fyll glaset med is.

  3. Toppa med alkoholfritt mousserande vin och vichyvatten.

  4. Garnera med myntablad och små kvistar av björk.

Birch Named Hugo

Tips: I stället för fläderblomssirap kan du smaksätta mocktailen med 2 till 4 cl fläderblomssaft och 2 cl sockersirap.