mocktail

Mocktail #6: Pear Tea Sour

Jenna Mansikka lät sig inspireras av trädgårdsfester och blandade ner frukt och örter i sin mocktail. Den är en alkoholfri sour där smakerna av sött päron och syrlig citron samsas och kompletterar varandra. Timjan och te bidrar med spännande toner.

Skakad äggvita gör att Pear Tea Sour blir fluffig och skummig. Du kan ersätta äggvitan med spadet från kikärter på burk ifall du önskar göra en veganvariant.

Pear Tea Sour

8 cl päronjuice
4 cl lemon sherbet (sötsyrlig citronsirap)
en nypa timjan
en påse te
en äggvita
is

Till garnering

citronskal och timjan

Jenna Mansikka

Tillredning

  1. Häll alla ingredienser utom isen i en shaker. Teet kan vara vanligt svart te eller något smaksatt te som du gillar. Skaka kraftigt.
  2. Tillsätt iskuberna och skaka igen.
  3. Sila över mocktailen i till exempel en ren syltburk eller något annat kärl av glas.
  4. Garnera med timjan och citronskal.
Pear Tea Sour

Du kan också göra hemlagad citronsirap. Riv ner skalen av sex citroner i ett kilo socker. Tillsätt saften av 12 citroner. Hetta försiktigt upp tills sockret har löst sig. Det får inte koka. Sila över sirapen i en flaska eller något annat kärl. Ställ citronsirapen i kylskåp.

Tips: Du kan ersätta äggvitan med spadet från kikärter på burk (4 cl).