-
gosdryck
Njutningsdrycker är drycker som är trevliga att avnjuta som sådana. De har nyansrika och mångdimensionella aromer.
Ett ögonblick…
-
grillrätter
Grillning ger maten rikligt med aromer av eld och rök. Därför ska drycken på motsvarande sätt vara generös men också relativt mjuk.
Ett ögonblick…
-
vilt
Viltkött har i regel en ganska kraftig smak. Därför är lämpliga viner till vilt framför allt fylliga rödviner. Mustiga vilträtter passar också utmärkt ihop med ett fylligt öl.
Ett ögonblick…
-
nöt
Nästan vilket rödvin som helst, som är tillräckligt fylligt, passar till nötkött. Öl som väljs till nötkött kan vara fylligt.
Ett ögonblick…
-
Produktinformation
-
VARUNUMMER009677
-
ALKOHOL5.1%
-
ENERGI50.0 Kcal/100 ml
-
ÖLTYPspecialitet (rököl)
-
LITERPRIS7.58 EUR
-
PANT0.1 €
-
TILLÄGGSINFOSmåbryggeri
-
BITTERÄMNEN31.0 EBU
-
STAMVÖRT13.1 °P
-
INGREDIENSER SOM PRODUCENTEN MEDDELAT OMInnehåller kornmalt
-
FÖRPACKNINGflaska
-
FÖRSLUTNINGkronkork
-
PRODUCENTHeller-Trum
-
SUPPLIERServaali
-
SORTIMENTordinarie sortiment
-
-
Smak
Smak
Specialöl är mer sällsynta öltyper eller sådana vars stil är svårare att klassificera enligt de mest kända öltyperna.
Smaken varierar från från krispig, frisk och mild till fyllig, söt och stark. I gruppen specialöl ingår över-, under- och spontanjästa öltyper.
Passar tillVissa specialöl är gamla, lokala och traditionella öl medan andra är helt nya produkter. I den här gruppen ingår bland annat lambic, fruktöl, rököl, klosteröl, smaksatt öl, saison och sahti.
Servera till exempel klosteröl med svartstämplad emmentaler, körsbärsöl med brieost, rököl med barbeque-kryddade grillspett eller sahti med basturökt skinka.
ServeringServeringstemperaturen för specialöl varierar från väl avkylda till lätt avkylda, dvs. 7–14 grader. Fråga en sakkunnig försäljare om råd för rätt temperatur!