-
soppor
Det finns soppor av många olika slag, därför ska de också matchas av varierande drycker. Oftast har dock soppor en rätt så mild smak, därför kan drycken gärna vara lätt.
Ett ögonblick…
-
pasta och pizza
Pasta har i sig en neutral smak. Därför styrs dryckesvalet väsentligen av matens övriga ingredienser som sås, fyllning och kryddor. Till pasta och pizza välja en dryck som helst har samma grad av fyllighet som maten.
Ett ögonblick…
-
milda korvar
Milda korvar trivs med motsvarande drycker som är lätta men aromrika. Ett stramt öl eller vitvin passas, likaså ett ganska lätt rödvin.
Ett ögonblick…
-
salta tilltugg
Till salta tilltugg kan väljas ett brett urval av olika drycker. Ofta serveras de före den egentliga måltiden, varför drycken helst ska vara mild och fräsch.
Ett ögonblick…
-
skruvkapsyl av metal
-
Produktinformation
-
VARUNUMMER404137
-
ALKOHOL13.0%
-
SOCKER2.0 g/l
-
SYROR5.8 g/l
-
ENERGI70.0 Kcal/100 ml
-
LITERPRIS17.93 EUR
-
PANT0.1 €
-
INGREDIENSER SOM PRODUCENTEN MEDDELAT OMInnehåller sulfit
-
FÖRPACKNINGflaska
-
FÖRSLUTNINGskruvkapsyl av metal
-
PRODUCENTWeingut Münzberg
-
SUPPLIERZonneveld Beverage Company
-
SORTIMENTordinarie sortiment
-
-
Smak
Smak
Bäriga och friska rödviner är lätta eller medelfylliga viner som har aromer och syra från färska bär.
I vinerna kan du känna smak av tranbär, hallon och körsbär. Syrligheten i smaken gör vinet friskt och lämpligt för matbordet.
Passar tillBäriga och friska rödviner passar bra till pasta, vegetariskt och kycklingrätter samt till inälvor som lever, men även till fiskrätter.
Servera dessa viner till exempel med en tomatbaserad pastarätt, marockanskt kryddad kycklinggryta eller ugnslax gratinerad med blåmögelost.
ServeringRödvin är bäst när det serveras en smula kallare än rumstemperatur, vid 16–18 grader. En rumstempererad flaska svalnar till lämplig temperatur på en knapp halvtimme i kylskåp.