Fakta om produkterna

Ölterminologi

Bränd
malten är mycket karaftigt rostad

Brödig
doft av syrat rågbröd

Chokladtoner
aromen som beror på maltens rostningsgrad

Citronig
speciellt doften i flera aromatiserade ölsorter

Enbärstoner
doften i öl som smaksatts med enbär

Fruktig
fruktiga dofter orsakade av estrar som bildas under jäsningen

Hallontoner
aromen i belgiskt lambicöl smaksatt med hallon

Kaffeaktig
doft som påminner kaffebönor

Karamellig
karamellmaltens arom av bränt socker

Körsbärstoner
aromen i belgiskt lambicöl smaksatt med körsbär

Lakritstoner
örtkaraktären i humle i förening med inslag av bränd malt

Liten humlebeska
ölet innehåller under 20 EBU-enheter bitterämnen

Maltig
den utpräglat söta, brödiga aromen som är typisk för malt

Medelstor humlebeska
ölet innehåller 20–25 EBU-enheter bitterämnen

Memmig
utpräglat söt, maltig, påskkryddig arom

Mockatoner
eleganta kaffearomer

Rostad
tydlig arom av rostad malt

Rökig
aromen speciellt i rököl, där malten rökts över bokved

Stor humlebeska
ölet innehåller över 25 EBU-enheter bitterämnen

Svartvinbärstoner
aromen i belgiskt lambicöl smaksatt med svarta vinbär

Sädig
tydlig sädesarom som beror på ljustostad malt