Tietoa tuotteista

Olutsanasto

Hedelmäinen
hiivan käymistuotteiden (estereiden) aiheuttamia hedelmäisiä tuoksuja

Kahvinen
kahvinpapuja muistuttava tuoksu

Karamellinen
karamellimaltaista johtuva poltetun sokerin aromi

Katajainen
katajalla maustettujen oluiden tuoksu

Keskiasteisesti humaloitu
humalan katkeroaineita 20–25 EBU-yksikköä

Kirsikkainen
belgialaisen kirsikoilla maustetun lambicoluen aromi

Lakritsinen
humalan yrttisyyden ja maltaiden paahteen yhteisaromi

Leipämäinen
hapanruisleipämäinen tuoksu

Maltainen
maltaille tyypillinen imelän leipämäinen aromi

Miedosti humaloitu
humalan katkeroaineita alle 20 EBU-yksikköä

Mokkainen
hienostunut kahvin aromi

Mustaherukkainen
belgialaisen mustaherukoilla maustetun lambicoluen aromi

Mämmimäinen
imelän maltainen, pääsiäismausteinen aromi

Paahtunut
selvästi havaittava maltaiden paahde

Palanut
maltaat ovat erittäin voimakaspaahteisia

Savuinen
varsinkin pyökkisavulla maustettujen savuoluiden aromi

Sitruunainen
erityisesti useiden aromatisoitujen oluiden tuoksu

Suklainen
maltaiden paahtoasteesta tai lisätystä kaakaosta johtuva aromi

Vadelmainen
belgialaisen vadelmilla maustetun lambicoluen aromi

Viljainen
vaaleapaahtoisista maltaista johtuva selkeä viljan aromi

Voimakkaasti humaloitu
humalan katkeroaineita yli 25 EBU-yksikköä