Tietoa tuotteista

Oluttyypit

Maailman lukuisten oluiden joukossa on kansainvälisesti tunnettujen päätyyppien lisäksi monia paikallisia erikoisuuksia ja kunnianhimoisten oluenpanijoiden villejä kokeiluja.

Järjestimme tämän äärettömän laajan oluiden kirjon helposti ymmärrettävään muotoon jakamalla maailman oluet 8 päätyyppiin: lager, vehnäolut, tumma lager, ale, pils, vahva lager, erikoisuus, portteri ja stout.

Napsauta haluamaasi kuvaketta, niin saat lisää tietoa oluttyypistä. Napsauttamalla ruokasymbolia pääset katsomaan kyseiselle ruoalle sopivia oluita valikoimistamme.

 

Lagerit ovat raikkaita, tasapainoisia ja helposti lähestyttäviä pohjahiivaoluita. Kevyttä maltaisuutta tasapainottaa miedon aromaattinen humalointi.

 

Pehmeä pohjahiivaoluttyyppi, jossa yhdistyy helppo nautittavuus ja tumman maltaan tarjoama aromaattisen makea maltaisuus. Tummat maltaat tuovat oluisiin hennon karamellisia, kahvisia ja suklaisia aromeja.

 

Pils on tyyliltään maukas, aromaattinen ja perusluonteeltaan kuivahko pohjahiivaolut. Pilsin luonteelle on ominaista selvästi maistuvan humaloinnin tuomat yrttiset, kukkaiset ja mausteiset aromit.

 

Pohjahiivaolut, jonka maussa on makeutta ja runsaamman alkoholin tarjoamaa pyöreyttä. Oluessa voi aistia rikasta maltaisuutta, karamellisuutta, toffeisuutta ja jopa hienoista luumuisuutta tai kaakaota.

 

Kesäisen hedelmäinen pintahiivaolut. Oluet vaihtelevat vaaleista, kirkkaista oluista tumman sameisiin. Aromissa voi havaita vaniljaa, sitrusmaisuutta, banaania ja mausteisuutta.

 

Pintahiivaolut, jolle on ominaista makea karamellinen hedelmäisyys ja monipuolinen aromimaailma. Humaloinnin vahvuus vaihtelee oluttyypeittäin aromaattisesta vahvan kukkaiseen.

 

Pintahiivaoluita, joiden väri ja vahva maku ovat peräisin tummista mallaslaaduista. Paahdetussa aromissa voi aistia myös leipää, mämmiä, kahvia ja tummaa suklaata.

 

Erikoisuudet ovat harvinaisempia oluttyyppejä tai tyylillisesti vaikeammin yhdistettävissä yleisesti tunnettuihin oluttyyppeihin. Maku vaihtelee kirpeän raikkaista miedoista oluista täyteläisen makeisiin vahvoihin oluisiin. Joukossa on pinta- ja pohjahiivaoluita sekä spontaanikäymisoluita.