Tietoa tuotteista

Lager

Lagerit ovat raikkaita, tasapainoisia ja helposti lähestyttäviä pohjahiivaoluita. Niiden kevyttä maltaisuutta tasapainottaa miedon aromaattinen humalointi.

Hae lagereita

Erilaisia lageroluita

Tyyppiselostuksen lopussa on maininta alkoholi- ja katkeropitoisuudesta (EBU) sekä väristä. Tyypit on lueteltu miedosta voimakkaaseen.

Alkoholiton

Tähän alatyyppiin kuuluvat alkoholittomat tai vähäalkoholiset lageroluet.
0,0–0,5 %


Vähäalkoholinen

Tähän alatyyppiin kuuluvat ns. I-oluet.
0,6–2,7 %


Light

Light-oluet ovat alkoholiprosentiltaan, kantavierteeltään ja kaloreiltaan kepeämpiä kuin lageoluet yleensä.
2,8–4,2 % • 8–16 EBU • vaaleankeltainen


Pale

Pale on kepeä, raikas kansainvälinen lagertyyli, jonka panossa käytetään usein muutakin kuin ohramallasta, esim. maissia, riisiä tai vehnää.
4,2–5,3 % • 8–18 EBU • vaaleankeltainen–keltainen


Lager

Lageriksi luokitellaan suomalais-pohjoismaiset peruslageroluet. Lager on usein hennommin humaloitua ja kantavierteeltään kevyempää kuin mannermainen lager.
4,4–5,3 % • 10–20 EBU • vaaleankeltainen–keltainen–kupari


Mannermainen

Mannermainen lager on kansainvälinen oluttyyli, jonka perusta on mannereurooppalaisissa lageroluissa. Kantavierteeltään ja humaloinniltaan se on suomalais-pohjoismaista lageria voimakkaampi. Mannermaisiin lagereihin kuuluvat myös tšekkilagerit.
4,6–6,0 % • 18–25 EBU • vaaleankeltainen–kullankeltainen–kupari


Helles

Helles on saksalaisten lagereiden päätyyli. Siinä on kepeän viljainen tai maltainen maku ja puhdas humalointi. Kokonaisuus on raikas ja hieman kuiva.
4,7–5,4 % • 16–22 EBU • keltainen–kullankeltainen


Dortmunder

Dortmunder tai export tai dortmunder export, on Dortmundin kaupungista Saksasta tuleva tai sen tyylisuuntaa kunnioittava lagerolut. Maultaan se on raikkaan tasapainoinen ja selkeän humalakatkeroinen. Kantavierteeltään dortmunder on vahvempi kuin helles tai pils.
4,8–6,0 % • 20–30 EBU • keltainen–kullankeltainen


Wiener

Wiener on lagerolut, jonka Anton Dreher kehitti Wienissä 1800-luvun puolivälissä. Wienerin maussa korostuu pehmeä, maltainen makeus ja selkeä humalointi, joka jättää kuivahkon jälkivaikutelman.
4,5–5,5 % • 18–30 EBU • meripihka–kupari


Oktoberfest

Oktoberfestissä on täyteläisen maltainen aromi. Aromia täydentää keskiasteinen humalointi, mikä jättää kokonaisuuden pehmeän vivahteikkaaksi. Tätä oluttyyppiä pannaan syksyisen Oktoberfest-olutjuhlan kunniaksi.
4,8–6,3 % • 20–28 EBU • meripihka-kupari


Märzen

Märzenissä on täyteläisen maltainen aromi. Aromia täydentää keskiasteinen humalointi, mikä jättää kokonaisuuden pehmeän vivahteikkaaksi. Märzeniä pannaan yleensä juhlien kunniaksi, esim. jouluksi. Luonteeltaan se on lähes sama kuin oktoberfestolut.
4,8–6,3 % • 20–28 EBU • meripihka-kupari